Onze kersen
Earlise
Dit is een vroege kers, dit is onze eerste ras die we kunnen plukken. Het is een mooie dikke vrucht.
Merchant
Dit ras hebben we gekozen omdat het al vroeg in het seizoen een grote hoeveelheid lekkere, mooie kersen geeft.
Burlat
Een mooie dikke kers, die soms zelfs de naam ‘royaal’ mag dragen. Deze eretitel krijgt een kers wanneer hij groter is dan 28 mm doorsnee. Hij is zacht en goed van smaak en heeft een ronde onderkant. Het is een vroege kers.
Giorgia
Vanwege de goede smaak en nauwelijks gevoelig is voor de regen hebben wij dit ras ook.
Van
Een topkers vol sap, dat door een dun schilletje wordt tegengehouden. Het steeltje zit los in de bolvormige kers. Deze soort wordt rond de vijfde week van de oogst geplukt.
Vanda
Een nieuw ras dat extra resistent is tegen ziektes. De soort vindt zijn oorsprong in Tsjechië, waar men een kruising maakte tussen de Van en de Kordia. De Vanda heeft een ronde onderkant en de kleur is dieprood tot bijna paars. Hij wordt in het midden van het seizoen geplukt. De kers zit vrij los aan de steel, wat het plukken met de hand lastiger maakt. Toch is het een geliefd ras, resistent en smaakvol.
Karina
Het vrij stevige vruchtvlees heeft een goede frisse aromatische smaak. Niet erg gevoelig voor regen.
Kordia
Een snelgroeiende kers, waarvan de boom er veel produceert. De glimmende schil is niet gevoelig voor barsten. De kers heeft een hartvorm met een puntige onderkant en is friszurig van smaak.
Regina
Het laatste ras wat we plukken. Na Kordia het tweede hoofdras in onze boomgaard.